چهارشنبه ۱۳ مرداد ۹۵ | ۱۲:۰۸ ۶۶ بازديد
ويرويسهاي كامپيوتري مدتهاست كه بلاي جان كاربران هستند، در اين بين ويروسهايي نيز هستند كه دردسرهاي بيشتري ايجاد ميكنند، به همين منظور قصد داريم نگاهي به خطرناكترين ويروسهاي كامپيوتري تاريخ داشته باشيم.
براي مشاهده كل خبر روي ادامه مطلب كليك كنيد
ويرويسهاي كامپيوتري مدتهاست كه بلاي جان كاربران هستند، در اين بين ويروسهايي نيز هستند كه دردسرهاي بيشتري ايجاد ميكنند، به همين منظور قصد داريم نگاهي به خطرناكترين ويروسهاي كامپيوتري تاريخ داشته باشيم.
حضور كامپيوتر در چند دهه اخير باعث شد تا تحولات شگرفي را در بسياري از زمينههاي زندگي شاهد باشيم، اين تغييرات به اندازهاي است كه به جرات ميتوان گفت ديگر نميتوان بسياري از كارها را به شيوه سنتي ده سال پيش انجام داد. تمام اين موارد به لطف حضور كامپيوترها مسير شده است.
هر كجا كه اثري از انسانها باشد، خوب و بد هم حضور دارد، در دنياي كامپيوتر و فناوريهاي نوين هم شاهد افراد خوب و بد هستيم، حضور افراد خوب باعث شده تا امروز به راحتي از امكاناتي كه كامپيوتر در اختيار ما قرار داده استفاده كنيم. اما اين سكه روي ديگري نيز دارد و افراد بدي هم در دنياي فناوريهاي نوين هستند كه با ايجاد ويروس، بدافزار و ساير تهديدات رايانهاي روزگار بسياري از كاربران و شركتهاي بزرگ را سياه كردهاند. در اين بين ويروسهايي هم هستند كه اثر مخربتري داشتهاند و به همين دليل نام آنها بيشتر بر سر زبانهاست.
در اينجا قصد داريم نگاهي به خطرناكترين ويروسهاي كامپيوتري داشته باشيم.
۱. ويروس ILOVEYOU
به جرات ميتوان گفت ويروس ILOVEYOU، يكي از مهلكترين ويروسهايي است كه تاريخ علوم كامپيوتري شاهد آن بوده است. بد نيست بدانيد اين ويروس بد ذات توانسته بود حدود ۱۰ درصد از كامپيوترهايي را كه به اينترنت متصل هستند آلوده كند. ويروس ILOVEYOU در مجموع حدود ۱۰ ميليارد دلار به كامپيوترهاي سراسر دنيا صدمه وارد كرده است. سازندگان اين ويروس از حربه جالبي براي نفوذ در سيستم كاربران استفاده كرده بودند، اين ويروس از طريق ايمليلي كه عنوان ILOVEYOU داشت براي كاربر ارسال ميشد، كاربر نيز با ديدن عنوان ايميل فكر ميكرد نامه فدايت شوم برايش ارسال شده و اشتياق بيشتري براي باز كردن ايميل پيدا ميكرد. پس از باز كردن ايميل نيز با محتواي ضميمهاي روبرو ميشد كه انگيزه كاربر را براي باز كردن اين محتوا بيشتر ميكرد. در نهايت با باز كردن محتواي ضميمهشده به ايميل، ويروس ILOVEYOU فعال ميشد و به ليست تماسهاي كاربر در ويندوز دسترسي پيدا ميكرد، از آنجا نيز اين ويروس به راحتي براي ۵۰ كاربر موجود در اين ليست تماسها ارسال ميشد تا به حيات خود ادامه دهد.
۲. ويروس مِليسا (Melissa)
ششم فروردين ماه سال ۱۳۷۸ در تمامي شبكههاي خبري بزرگ شاهد اخبار انتشار ويروس مليسا بوديم. اگر از قديميهاي دنياي فناوري باشيد به احتمال زياد به خاطر داريد كه در آن زمان ايميل تازه رواج پيدا كرده بود. ويروس مليسا ساخت دست ديويد اِل (David L) بود و از طريق فايلي با پسوند list.doc كه به ايميل ضميمه شده خود را وارد كامپيوتر قرباني ميكرد. زماني كه كاربر فايل ضميمه شده را باز ميكرد ويروس مليسا فعال ميشد و پس از دسترسي به آدرسهاي ايميل ذخيره شده در آوتلوك، به ۵۰ كاربر ديگر ايميل ميشد. در ايميل ارسالي نيز ذكر شده بود كه اين مستندات به درخواست شما ارسال شده است؛ لطفا آنرا به ساير افراد نشان ندهيد، استفاده از اين عبارتها باعث ميشد افرادي كه ايميل را دريافت كردهاند كنجكاو شده و پس از باز كردن فايل الصاق شده، كامپيوتر به ويروس مليسا آلوده ميشد. بد نيست بدانيد مدتي بعد، اف.بي.آي موفق شد دويد اِل را دستگير و دادگاه وي را براي ساخت و انتشار اين ويروس مخرب مبلغ ۵ هزار دلار جريمه كرد.
۳. ويروس My Doom
حدود ده سال پيش ويروس My Doom باز هم از طريق ايميل توانست سيستمهاي تعداد زيادي از كاربران را آلوده كند. جالب است بدانيد ويروس My Doom در آن زمان حدود ۲ ميليون دستگاه كامپيوتر شخصي را آلوده كرد. ويروس My Doom خود را از طريق ايميل به كامپيوترهاي قرباني منتقل ميكرد. در متن پيامِ ايميلِ حاويِ اين ويروس نيز سعي شده بود از عبارتهاي سوال برانگيز استفاده شود تا كاربر براي باز كردن ايميل بيشتر ترغيب شود. پس از باز كردن ايميل نيز فايل الصاق شده به ايميل در قالب يك كرم رايانهاي خود را به آدرسهاي ايميل ذخيره شده در آدرسبوك كاربر ميرساند و به راحتي به ساير كامپيوترهاي منتقل ميشد. شايد باور نكنيد فرآيندي به اين سادگي باعث تخريب بسيار زيادي در كامپيوترهاي كاربران شود، كارشناسان صدمات وارده ويروس My Doom را حدود ۳۸ ميليارد دلار تخمين زدهاند.
۴. ويروس Code Red
نام اين ويروس در سال ۱۳۸۰ لرزه بر اندام هر مدير شبكهاي ميانداخت، ويروس Code Red توانست از نقاط ضعف Microsoft Internet Information Server استفاه كند و درميان سرورها گسترش پيدا كند. ويروس Code Red بر خلاف اين كه مانند ساير ويروسهاي مخرب هم دوره خود از طريق ايميل خود را تكثير و به خرابكاري بپردازند، براي آلوده كردن سيستمها به اتصال اينترنت فعال نياز داشت، به اين ترتيب پس از اينكه كاربر در كامپيوتر آلوده به اين ويروس وارد وب سايتهاي مختلف ميشد، عبارت Hacked By Chinese را مشاهده ميكرد. اين ويروس نابكار توانست در بيشتر از يك ميليون دستگاه كامپيوتر نفوذ پيدا كند. سرعت گسترش ويروس Code Red نيز در آن زمان بسيار سريع بود. جالب است بدانيد در كمتر از يك هفته Code Red توانست بيشتر از ۴۰۰ هزار سرور را آلوده كند، جالبتر اينكه يكي از اين سرورها نيز مربوط به كاخ سفيد بود.
۵. كرم بدافزار ساسر (Sasser)
اگر از قديميهاي دنياي كامپيوتر باشيد به احتمال زياد ساسر گريبان شما را هم گرفته است. اين كرم اينترنتي در سال ۱۳۸۳ عرصه را به كامپيوترهاي آن زمان تنگ كرد. رفتار كرم اينترنتي ساسر به گونهاي بود كه سرعت كامپيوتر را بيش از اندازه كند ميكرد، به اين ترتيب گاهي اوقات به اندازهاي به كامپيوتر فشار وارد ميشد كه ناخواسته ريست ميشد. به جرات ميتوان گفت ميليونها دستگاه كامپيوتر در سراسر دنيا به اين كرم اينترنتي آلوده شدند. در كنار كامپيوترهاي شخصي، كرم اينترنتي ساسر توانست خود را به زيرساخت شبكههاي كامپيوتري ادارات و سازمانهاي دولتي نيز برساند،در آن زمان، زير ساخت شبكه بيمارستانها، فرودگاهها و مراكز حمل و نقل عمومي زيادي به كرم اينترنتي ساسر آلوده شدند.
در اينجا به پايان ليست خطرناكترين ويروسهاي كامپيوتري رسيديم، احتمال زيادي وجود دارد كه ويروسهاي كامپيوتري گريبان شما را هم گرفته باشد، با اين حساب اگر تجربهاي از آلوده شدن سيستم كامپيوتر خود به ويروس داريد، آنرا در قسمت نظرات با ما و ساير كاربران به اشتراك بگذاريد.